Incassobureau's

Uit SchuldhulpHulp
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Incassobureau's worden door crediteuren ingeschakeld als er niet tijdig is betaald. Ondanks het feit dat er regels zijn zijn er incassobureau's die het niet zo hiermee nauw nemen. Soms zijn incassobureau's ook deurwaarder. In dat geval dient wel duidelijk te zijn in welke hoedanigheid wordt gecommuniceerd.

De richtlijnen voor incassobureau's schrijven het volgende voor:

Als er door de oorsponkelijke crediteur nog geen 14 dagen brief is verstuurd[bewerken | edit source]

Er dient nadat de vordering door de crediteur is overgedragen aan een incassobureau een 14 dagen brief te worden gestuurd (Zie ook deze pagina over incassokosten). In de 14 dagenbrief dienen de volgende punten te zijn opgenomen (anders is deze niet geldig):

  1. dat de vordering binnen 14 dagen (na ontvangst van de aanmaning) betaald dient te worden,
  2. dat er na de 14 dagen incassokosten in rekening zullen worden gebracht.

Als er wel een 14 dagen brief is verstuurd of deze termijn inmiddels is verstreken[bewerken | edit source]

Nadat de termijn van 14 dagen is verstreken of als er door de oorspronkelijke crediteur al een 14 dagen brief is verstuurd waarvan de termijn is verstreken mag het incassobureau een brief sturen waarin ze naast de vordering de extra kosten van incasso in rekening mogen brengen. Hoe hoog de kosten zijn is wettelijk bepaald en kan met behulp van deze rekentool worden berekend. Evt mag ook rente over de vordering in rekening worden gebracht en dit is door de overheid qua hoogte vastgelegd. Dit zijn de enige twee extra bedragen die in rekening mag worden gebracht. Wordt er meer in rekening gebracht maak dan bezwaar bij het incassobureau. Op de site vanConsuwijzerstaat deze voorbeeldbrief hiervoor.

Mocht alsnog niet worden betaald dan kan het incassobureau de vordering overdragen aan een deurwaarder.

In onderstaande lijst staat wat een incassobureau wel en niet mag:

Wel Niet
aanmaningen sturen beslag leggen op spullen, bankrekening, loon of uitkering
herinneringen sturen woning leeghalen (ontruimen) of u uit huis zetten
contact met u opnemen om u te laten betalen aanmelden bij het BKR (Bureau Krediet Registratie)
vragen snel te betalen een dagvaarding sturen.
een deurwaarder inschakelen overspoelen met sms-berichten, e-mail of telefoontjes
  agressief behandelen, bijvoorbeeld: schelden, bang maken, dreigen met proceskosten, contact met u zoeken via sociale netwerken zoals Facebook of via uw werkgever of uitkeringsinstantie


Voorkomen en snel reageren blijven natuurlijk de beste maatregelen. Mocht je in je hulpverlening te maken krijgen met een incassobureau die zich niet aan het bovenstaande houdt maak dan bezwaar (en geef dit ook aan bij de crediteur). Verder en dat is ter beoordeling aan de cliënt is het een keuze maken om wel of niet in te gaan op de brieven van het incassobureau. Zeker als je pro actief hebt gehandeld en het incassobureau zich niet houdt aan de regels is de kans van slagen in een deurwaarderstraject kleiner (maar blijft de uitkomst onzeker).

Voor meer tips en tricks kun je terecht op de site van Consuwijzer