Hulporganisaties (maatschappelijk) - Noordwijk

Uit SchuldhulpHulp
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Binnen Noordwijk zijn er de volgende hulporganisaties die gerelateerd zijn aan schuldhulpverlening:

Administratie met koffie

Voor meer info klik hier

Belastinginvullers

De belastinginvullers van de ouderenbonden in Noordwijk kunnen Noordwijkers met een niet te hoog inkomen hulp bieden bij belastingaangifte en aanverwante diensten als: aanvragen huur- en zorgtoeslag; controle van de (voorlopige) aanslagen IB/PVV; hulp bij vragen van de belastingdienst aan de klant; aanvraag (indien nodig) Digi code en/of machtigingscode; hulp bij instellen berichtenbox ‘Mijn overheid’ en andere relevante, financiële zaken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans van der Hoeven, email: hansvanderh@casema.nl .

Bibliotheek Noordwijk/Noordwijkerhout/ De Zilk

Voor meer info klik hier

Brijder

Brijder, specialist in verslavingszorg, is er voor iedereen, van jong tot oud, met een lichte of ernstige verslaving. Ze richten zich op het voorkomen en behandelen van verslaving met bijkomende problematiek en op het verbeteren van de kwaliteit van leven. Meer informatie kun je hier vinden.

Budgetinformatiepunt

Voor meer info klik hier

Buurtbemiddeling

Voor meer info klik hier

De Brug

De Brug is een ggz-instelling voor verslavingszorg. Ze bieden hulp aan verslaafden en ouders/partners/familieleden van verslaafden door middel van behandeling, begeleiding en/of huisvesting. De Brug helpt mensen die verslaafd zijn, bijvoorbeeld door ze door te verwijzen naar/plaatsen in ontwenningsklinieken en helpt mensen na de behandeling met het op orde krijgen van hun leven zoals onderdak, dagbesteding/werk en nazorg. Voor meer informatie kun je hier terecht.

De Duijf

(In Noordwijk wordt Kwadraad gesubsidieerd vanuit de gemeente) Maatschappelijk Werk De Duijf zet zich met hart en ziel in voor mensen die in problemen zijn geraakt. Bijvoorbeeld door een verslaving, relatieproblemen, scheiding, opvoeding, eenzaamheid of financiële problematiek. We helpen mensen om een nieuwe start te maken. We werken vanuit een Christelijke motivatie. Voor meer informatie klik hier.

Doe mee regelingen

Regelingen vanuit de gemeente voor de minima. Informatie oa ook via het Lokaal loket en het Wmo adviescentrum. Voor meer info klik hier

Breinhuis / Casemanagers dementie

Voor meer info klik hier

Geldplan

Voor meer info klik hier

GGD Hollands Midden (Meldpunt Zorg en Overlast)

(Graag in overleg met coördinator) Als er sprake is van iemand die hulp mijdt, overlast bezorgd (i.g.v. acute overlast politie inschakelen) dan kan contact worden opgenomen met het Meldpunt Zorg en Overlast (Contactpersoon is Tineke Bom - tfn 088-308 3620). Ook kan met het Meldpunt contact worden opgenomen voor advies. Meer informatie over het Meldpunt kun je hier vinden.

ISD Bollenstreekt

Voor meer info klik hier

Lokaal Loket Noordwijk

Is per 1 januari 2021 overgegaan naar de Integrale toegang 'Voor ieder1'

Kwadraad

Kwadraad: Deze organisatie biedt maatschappelijk werk aan en kan op alle vlakken van sociale problematiek maatschappelijk werk aanbieden. Algemeen nummer: 088-900 4000 Website: Link In het SHM-systeem van Noordwijk staat de directe telefoonnummers van de consulenten van Noordwijk.

Stek, voorheen de Noordwijkse Woningstichting

Klik hier om naar de website van Woningcorporatie Stek te gaan

Reuring

Voor meer info klik hier

Schulddienstverlening

Voor meer info klik hier

Sociaal Wijkteam Noordwijk

Is per 1 januari 2021 overgegaan naar de Integrale toegang 'Voor ieder1'

Startpunt geldzaken

Voor meer info klik hier

Stichting hulp in Noordwijk / SchuldHulpMaatje Noordwijk

Begeleid mensen die geldzorgen hebben door middel van:

Voor meer informatie kun je hier klikken.

Stichting MEE

Stichting MEE. Ondersteund mensen met een beperking. Voor meer info klik hier De directe telefoonnummers van de consulenten staan in het SHM systeem

Taalhuis

Voor meer info klik hier.

Veilig Thuis

(Graag in overleg met coördinator)Hoewel geen lokale organisatie vermelden we Veiligthuis.nl hier toch. In geval van een (vermoeden) van geweld (verbaal of fysiek) in een gezin kun je contact opnemen met Veiligthuis.nl. Zij kunnen adviseren, ingrijpen(indien nodig) of doorverwijzen. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met de coördinatoren.

Voedselbank

De voedselbank is een organisatie met als doelstelling iets te doen aan verspilling van voedsel en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de bestrijding van armoede. Klik voor meer info hier. Wil je weten of je in aanmerking komt voor de voedselbank dan kun je dit formulier gebruiken om te bepalen of je in aanmerking komt (bewaren heb je later nog weer nodig) en kun je je aanmelden via een mail of dit telefoonnummer: 06-42689081.

Voor ieder1

Sinds 1 januari 2021 is de Integrale toegang van start gegaan in Noordwijk 'Voor ieder1'. Het sociaalwijkteam en het Lokaal Loket zijn hierin opgenomen.

Voor meer info klik hier

Welzijn Noordwijk

Voor meer info klik hier

Wmo Adviescentrum

Is per 1 januari 2021 overgegaan naar de Integrale toegang 'Voor ieder1'

Woningstichting Sint Antonius van Padua

Voor meer informatie zie website hier.

Zelfstandig ondernemer en (dreigende)schulden

Voor meer info klik hier.